Restauracja

Rezerwacja imprezy
+48 730 573 573

W naszej restauracji, obok wybornych dań polskich, serwujemy sprawdzone przez nas potrawy kuchni niemieckiej, holenderskiej i amerykańskiej. Od wiosny do jesieni serwujemy potrawy z grilla, szczególnie steki amerykańskie, przygotowywane przez nas w oparciu o oryginalną recepturę oraz starannie wyselekcjonowane mięso. Wszystkie dania przygotowujemy ze świeżych produktów. Nasze pirogi, naleśniki, żeberka czy matijasy po holendersku, mają od lat swoich admiratorów, którzy specjalnie dla nich przyjeżdżają do naszej restauracji.

Do naszej Restauracji zapraszamy codziennie w godz. 12.30 – 21.00.

Śniadania hotelowe wydajemy od poniedziałku do piątku od godz. 07:00 do 10:00, a w niedzielę od godz. 08:00 do 11:00.

Realizujemy także OBIADY GRUPOWE, na które można składać telefoniczne zamówienie pod numerem: 52 332-80-67

Ponadto w naszej restauracji organizujemy imprezy okolicznościowe:

  • uroczystości rodzinne: wesela, chrzciny, komunie święte, urodziny, stypy
  • spotkania firmowe, bankiety, konferencje
  • bale sylwestrowe, andrzejki, studniówki
  • imprezy na powietrzu przy grillu.

Oferowane przez nas dania i usługi gwarantują wysoką jakość w rozsądnej cenie.

Dania do wyboru

Nasze propozycje na Uroczysty Obiad:

ZUPY

– rosół z makaronem
– aksamitna zupa borowikowa
– krem z brokułów z płatkami migdałów
– krem dyniowo-cukiniowy z groszkiem ptysiowym
– krem cebulowy z camembertem i grzanką ziołową

DANIE OBIADOWE
– duet mięs pieczonych (karczek, filet z indyka)
– polędwiczka wieprzowa z sosem z zielnego pieprzu
– duet polędwiczek z nadzieniem szpinakowo-serowym
– duet mięs z nadzieniem (filet z indyka, schab)
– duet roladek z kurczaka

KOLACJA I, II
– rolada schabowa z aromatycznym nadzieniem
– filet z kurczaka zapiekany z pomidorem suszonym i serem
– schab pieczony marynowany
– filet z kurczaka w towarzystwie szpinaku z sosem kurkowym
– łosoś w sosie koperkowym
– łosoś w sosie szafranowym
– roladka z nóżki kurczaka z brokułem
– udziec wieprzowy w sosie pieczeniowym
– grillowany karczek
– filet z indyka w sosie pieczarkowym
– fileciki schabowe w sosie porowym
– kurczak w sosie cury

DODATKI

– ziemniaczki puree (w sezonie młode ziemniaki)
– ryż
– kluski śląskie
– kluseczki gnoczi
– krokieciki ziemniaczane
– ziemniaki opiekane
– pieczone ziemniaki z boczkiem i cebulką

DESER
– puchar lodowy
– domowa szarlotka z gałką lodów
– sernik z musem malinowym
– mus imię róży

KOLACJA III
– bogracz
– pikantny kociołek drobiowy
– wołowina po burgundzku
– gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi
– gulasz z włoską nutą z zielonymi oliwkami

KOLACJA IV
– żurek staropolski
– barszcz z krokietem
– barszcz z kapuśniakiem
– solianka
– kwaśnica po góralsku

ZIMNA PŁYTA (bez ograniczeń)
– mięsa pieczone
– pierś z indyka, schab ze śliwką, schab z farszem pieczarkowym, galaretka

WĘDLINY
– wędzone szynki, kiełbasy, kabanosy,
– śledzie w śmietanie i oleju
– sałatki jarzynowa oraz grecka
– patery z owocami

RECEPCJA HOTELOWA CZYNNA 24H

KONTAKT

Masz jakieś pytania? 
Skontaktuj się z nami,
postaramy się odpowiedzieć!